Zwolle: aankondiging sloop IJsselcentrale

01 mei 2016 06:58 uur

De IJsselcentrale in Zwolle – ook bekend als de Harculo-centrale – staat op de nominatie om te worden gesloopt. Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben daar een vergunning voor afgegeven. De sloopt begint dit jaar. „Als alles meezit willen we na de zomer beginnen”, vertelt woordvoerder Michael Verheul van Engie Energie Nederland, de huidige eigenaar van het complex..

De vergunning is verleend voor de periode van de start van de sloop tot en met 31 december 2018. Die tijd heeft eigenaar Engie Energie ook nodig voor de sloop. Verheul: „We verwachten dat de sloop twee tot tweeënhalf jaar gaat duren. De centrale is een complex gebouw, het wordt per onderdeel afgebroken en gesloopt en dat heeft tijd nodig.”

 

In het natuurgebied rondom de centrale vertoeven onder meer de Kwartelkoning en de IJsvogel. Het omtrekken van de ketels en het opblazen van de schoorstenen is dan ook niet toegestaan in het broedseizoen, van half maart tot half oktober. Volgens Verheul loopt de sloop daardoor geen extra vertraging op. Bron: Federatie Industrieel Erfgoed Nederland 28 april 2016. Lees verder>>>>