Zutphen wil deal sluiten met Flamco

31 augustus 2016 14:26 uur
ZUTPHEN – De gemeente Zutphen wil de gronden met opstallen overnemen die het bedrijf Flamco achterlaat nadat het binnenkort verhuist naar Wijhe. De aankoop is onderdeel van een grotere deal, waardoor zo’n zestig mensen van de in Zutphen gevestigde sociale werkvoorziening (sw) Delta aan het werk kunnen blijven.

Flamco produceert onderdelen voor verwarmings- en koelinstallaties en heeft meerdere grote productiehallen aan de Hermesweg, op het Zutphense industrie- en bedrijventerrein De Mars. Vorig jaar kondigde het bedrijf al aan de activiteiten te verplaatsen naar het Overijsselse Wijhe.

Zutphen wil voor 150.000 euro de percelen overnemen die Flamco in Zutphen achterlaat. Met de aankoop gaat de gemeente vervolgens ook de verplichting aan om de opstallen te slopen en de vervuilde grond te saneren. Voor dit laatste verwacht de gemeente zo’n 850.000 euro te moeten uittrekken. De totale kosten komen daarmee op zo’n 1 miljoen euro te liggen. De provincie Gelderland wil 500.000 euro bijdragen als het terrein voor 1 februari volgend jaar schoon wordt opgeleverd. Bron: destentor.nl 31 aug 2016 lees verder>>>>