Zorgen over asbest in Mariënburg in Den Bosch

DEN BOSCH - In voormalig klooster Mariënburg in Den Bosch is maandag de Jheronimus Academy of Data Science gestart, maar er zou asbest in het plafond van een garage zitten.

„Het is wachten op een calamiteit die zich vroeg of laat zal voordoen en te laat zal worden ontdekt.” Dat schrijft het bestuur van natuur- en milieuvereniging Het Groene Hart Brabant aan het Bossche college van B en W. Het gaat om een zienswijze op de omgevingsvergunning voor het klooster Mariënburg aan de Bossche Sint Janssingel.

 AsbestinventarisatieVolgens de milieuvereniging blijkt uit een asbestinventarisatie dat het plafond van een garage achter de Walpoort asbest bevat en wordt gebruikt als opslag. Met stickers wordt gewaarschuwd voor asbest. De milieuvereniging vindt dat de gemeente Kadans Vastgoed moet verplichten om ‘alle waarneembare asbest in het complex te saneren’, aldus de vereniging die schrijft dat de Omgevingsdienst Brabant Noord het asbestplafond ‘zeer onwenselijk’ vindt. Bron: bd.nl 5 sept 2016 lees verder>>>>