Zelhem: Verkoop locatie ‘Union’ aan ProWonen voor woningbouw

09 september 2019 19:48 uur

De gemeente heeft het voormalige Uniongebouw aan de Hummeloseweg 39F in Zelhem voor een marktconforme prijs verkocht aan wooncorporatie ProWonen. Hiermee maakt een leegstaand gebouw plaats voor nieuwe sociale huurwoningen. Voorafgaand aan de verkoop onderzochten we welke partijen beschikken over bouwrechten en belangstelling hebben voor deze locatie.

Omdat Prowonen als enige beschikt over bouwrechten en snel tot sloop en herontwikkeling over wil gaan, kwamen we tot een akkoord. De gemeente kocht het pand vorig jaar omdat er een overschot is aan gebouwen met een maatschappelijke functie. Het pand staat leeg sinds de muziekvereniging Union er stopte.

Ruimte voor woningen

De locatie leent zich goed voor woningbouw. ProWonen gaat er sociale woningen ontwikkelen om te voldoen aan de grote vraag in Zelhem. De sloop van het Uniongebouw staat gepland voor 2020. De plannen zijn besproken met de werkgroep Vitale Kernen. Naast deze locatie worden in Zelhem op nog meer locaties nieuwe woningen gebouwd. Onder andere door ProWonen op de locaties van de voormalige Rabobank en Postkantoor en een aantal jongeren bouwt zelf een huis op de plek van de oude Schildersoordschool. Bron: bronckhorst.nl 9-9-19