Zeist: Bewoners sloopwoningen Zeist: ‘Wat krijg je ervoor terug?’

16 november 2017 09:06 uur

Woongoed Zeist wil 191 woningen in de wijk Griffensteijn slopen. De huizen staan aan de Jacoba van Beierenlaan, Cornelis Schellingerlaan en Ridderschapslaan. De bewoners kunnen met de sloop leven. Ze vragen zich wel af wat ze ervoor in de plaats krijgen en of ze de huur van de nieuwbouw wel kunnen betalen.

De sloop is een stap dichterbij gekomen nu het college van burgemeester en wethouders de monumentenstatus van de huurwoningen heeft opgeheven. Hierdoor hebben de huizen hun beschermde status verloren. Op de plek van de verouderde huizen komen nieuwe, energiezuinigere en comfortabelere huizen terug, belooft Woongoed.

De zogeheten Airey-woningen zijn in de jaren vijftig neergezet voor maximaal twintig jaar. Volgens Woongoed zijn de 38 eengezinswoningen en 153 gestapelde woningen na 60 jaar op. Het is volgens de corporatie te duur om ze op te knappen.

De plannen voor sloop zijn nog niet concreet, aldus Woongoed Zeist. Mocht er nieuwbouw komen, dan is die beschikbaar en betaalbaar voor de huidige huurders en qua type vergelijkbaar met de huidige woningen, belooft de corporatie.

Woongoed heeft eerder een bewonersonderzoek gehouden. Hieraan namen 45 van de 191 bewoners deel. Uit deze gesprekken kwam naar voren dat er begrip was voor de sloopplannen. Het besluit de monumentenstatus op te heffen, is nog niet definitief. Er kan nog bezwaar tegen worden gemaakt.  Bron: ad.nl 15-11-17 Lees verder>>>>