Zeeland: Nieuwe subsidieronde voor slopen van verouderde woningen

25 januari 2015 09:47 uur

Met een financiële bijdrage vanuit de Provincie Impuls Wonen zijn de afgelopen jaren tientallen woningen opgeknapt of gesloopt. De Provincie stelt hiervoor jaarlijks 3,5 miljoen euro beschikbaar. Binnenkort start de derde subsidieronde.

De Provinciale Impuls Wonen is een subsidieregeling voor huizenbezitters die hun oude woning willen slopen, samenvoegen of bloksgewijs opknappen. Particulieren, gemeenten, bedrijven, stichtingen en corporaties kunnen subsidie aanvragen. De subsidie kan helpen om het financiële gat tussen de kosten en opbrengsten van het project kleiner te maken. Een woning voldoet aan de eisen als het gaat om een woning met een maximale WOZ waarde van € 170.000 en een bouwjaar van vóór 1 januari 1970.

Er staan in Zeeland veel verouderde woningen die onverkoopbaar zijn geworden. Ze zijn gebouwd in een tijd waarin we andere eisen stelden aan woningen. De woningvraag is bovendien veranderd: er zijn minder gezinnen met kinderen, de groep alleenstaanden is groter en ouderen blijven langer zelfstandig wonen. Het effect van deze ontwikkelingen: verwaarloosde, leegstaande of verkrotte woningen in de straat. Daar wil de Provincie Zeeland wat aan doen. De Provinciale Impuls Wonen helpt daarbij.

Deel uw idee

Om te kijken of subsidieverlening mogelijk is, organiseert de Provincie spreekuren in elke regio. Hierbij zijn twee medewerkers aanwezig om plannen en ideeën van geïnteresseerden informeel te bespreken. Het maakt daarbij niet uit of er alleen nog maar een globaal idee is of dat er een uitgewerkt project is. Zowel particulieren, bouwbedrijven als andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

De spreekuren vinden plaats tussen 19.00 en 21.00 uur op:

  • 4 februari in het gemeentehuis van Sluis te Oostburg
  • 5 februari in het gemeentehuis van Goes
  • 5 februari bij Bouwadvies Zeeland in Kloosterzande
  • 9 februari in het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland te Zierikzee
  • 10 februari in het gemeentehuis van Terneuzen
  • 12 februari in het gemeentehuis van Vlissingen

Aanvragen

Personen die in aanmerking willen komen voor een bijdrage, kunnen van half februari tot 1 april 2015 een aanvraag indienen. Alle projecten worden vervolgens beoordeeld aan de hand van toetsingscriteria. Wanneer alle aanvragen zijn beoordeeld, ontstaat een ranglijst van projecten. De projecten met de meeste punten ontvangen subsidie. Op die manier worden de beste projecten gehonoreerd.

Meer weten?

Voor meer informatie over de subsidieregeling kunt u kijken op de pagina Provinciale Impuls Wonen. Als u een vraag hebt, kunt u contact opnemen via piw@zeeland.nl.