Winschoten: Mogelijk schade aan woningen door sloop bibliotheek

29 juli 2019 05:31 uur

Een aantal bewoners rondom de voormalige bibliotheek in Winschoten heeft schade gemeld aan hun pand, mogelijk veroorzaakt door sloop van de bibliotheek.

Omwonenden hebben bij de gemeente ook geklaagd over geluidsoverlast en trillingen in hun pand. Daarop heeft de aannemer de kracht van de kraan aangepast. ,,Maar met minder kracht kunnen we niet uit de voeten, want de betonnen keldervloer blijkt enorm dik te zijn”, weet wethouder Kees Swagerman (SP) van de gemeente Oldambt.

Hij erkent dat omwonenden hinder van de werkzaamheden kunnen hebben. Ook in de kantoren van het gemeentehuis trilt het behoorlijk. ,,Maar schade hebben wij nog niet kunnen ontdekken.”

In gesprek

Een aantal bewoners heeft melding gedaan van mogelijke schade aan hun woning als gevolg van de sloopwerkzaamheden. Na de bouwvak gaat de aannemer in gesprek met deze bewoners en/of pandeigenaren om de schade te bekijken.

,,De werkzaamheden rondom de sloop van de vloer en het afvoeren hiervan hopen we de komende dagen te kunnen afronden”, zegt Swagerman.

,,Na de bouwvak starten we met het netjes maken van het terrein. In eerste instantie hadden we het idee om de gehele zandvlakte van bestrating te voorzien, maar we hebben voor een andere afwerking gekozen. We gaan de zandvlakte iets verlagen en inzaaien met gras tot aan de kant van de Bosstraat. Een mooie strook groen midden in het centrum in afwachting van de bouwactiviteiten van de Poort van Winschoten.” Bron: dvhn.nl 26-7-19