Wieringerwerf: Ei van Columbus: sloop Lidl voor bevoorrading winkels

04 juli 2019 19:14 uur

Na de herinrichting van het winkelgebied aan de Terpstraat kunnen de winkels toch aan de achterkant worden bevoorraad. Dat is een van de verbeteringen in de plannen die hiervoor worden gemaakt en die dinsdagavond onder grote belangstelling werden gepresenteerd in de Cultuurschuur.

Om dit mogelijk te maken wordt het pand, waarin nu de winkel van Lidl is gevestigd, gesloopt. Lidl bouwt momenteel aan een nieuwe vestiging op de hoek van de Meeuwstraat en er was al bepaald dat in het huidige pand van de discounter geen supermarkt meer mag komen. Door de sloop kan een doorbraak worden gemaakt naar de achterkant, waar de vrachtwagens kunnen keren. Nu moeten de leveranciers achteruit het parkeerterrein op, wat veel hinder geeft aan het doorgaand verkeer en het winkelend publiek. ,,Straks kunnen de vrachtauto’s vooruit erop en vooruit er weer af,” aldus wethouder Theo Groot. ,,Het ei van Columbus,” riep een van de velen die de presentaties kwamen bekijken. Een en ander is nog wel onder voorbehoud van het oordeel van de gemeenteraad.

Door de aankoop en sloop van het pand van – nu nog – Lidl maakt de gemeente Hollands Kroon de ruimte die nodig is om het winkelgebied aan de Terpstraat te ontlasten. Het oorspronkelijke idee was het achterpad te ontsluiten vanaf de Meeuwstraat en de Granpré Molièrestraat, maar die zijn niet berekend op zulk zwaar verkeer. De ondergrond had ervoor versterkt moeten worden, de kruispunten hadden ervoor moeten worden aangepast en er had ook grond voor moeten worden aangekocht van de Wooncompagnie. Dat zou ongeveer twee miljoen euro hebben moeten kosten en dat was de gemeente te gortig. Bron: wieringercourant.nl 4-7-19 Lees verder>>>>