Wielewaal in Geldrop gaat eindelijk plat

12 december 2017 19:01 uur

Winkelcentrum De Wielewaal in Geldrop wordt gesloopt. Daarover is overeenstemming bereikt tussen de huidige en de nieuwe eigenaar. Eindelijk, ze zijn er uit: Wooninc. sloopt het winkelcentrum in de Geldropse wijk Braakhuizen en verkoopt het terrein aan Lidl. Lidl bouwt op die plek een moderne, duurzame supermarkt en legt er een ruim parkeerterrein bij aan. Er komen geen woningen.

Wooninc. maakte dinsdag bekend dat overeenstemming bereikt is. Het winkelcentrum staat grotendeels leeg en is dichtgetimmerd. De verloedering is de buurt al jaren een doorn in het oog. De bovenwoningen zijn allemaal al leeg. De enige winkel is nu nog de Action. Volgens een woordvoerder van Wooninc. lopen de gesprekken over beeindiging van het huurcontract. Voor Action is in ieder geval geen plek  in de nieuwbouw.

Overleg

Wanneer gesloopt en gebouwd wordt, kon de woordvoerder nog niet zeggen. In ieder geval zodra de Action vertrokken is. Ondertussen wordt met de buurt overlegd over wat er tot aan de sloop van het gebouw op het gebied van de leefbaarheid gedaan kan worden.  Bron: ed.nl 12-12-17 Lees verder>>>>