Westelijk tracé tunnel in Rijen betekent sloop 13 huizen

15 oktober 2018 18:02 uur

Bij de aanleg van de onderdoorgang van de spoorweg Julianastraat/Stationsstraat in Rijen kiezen B en W voor het tracé aan de westkant. Dat betekent de opkoop en sloop van dertien woningen als de raad met deze keuze instemt. De nieuwe spoorzone is een project van 40 miljoen.

Eerder heeft een meerderheid in de raad van Gilze en Rijen ingestemd met verder onderzoek naar de afsluiting van de overweg. De keuze viel op een onderdoorgang voor fietsers met auto-te-gast en met toegang van de perrons aan weerszijde.

Aan de zuidkant van de overgang waren twee varianten in beeld. De westelijke variant waarbij 13 woningen plaats moeten maken aan de Julianastraat, of de oostelijke die minder impact heeft, maar het nadeel heeft dat er dan een knik in de weg komt.

Plan

In afwachting van nader onderzoek stemde de gemeenteraad in met een voorkeursbesluit. Als het plan doorgaat, heeft de gemeente eerste recht om de panden die gesloopt moeten worden te kopen. De uitslag van het onderzoek is nu bekend. Bron: bndestem.nl 15-10-18 Lees verder>>>>