Werkzaamheden stationsomgeving Hoek van Holland Haven

06 december 2018 21:15 uur

De stationsomgeving Hoek van Holland Haven gaat op de schop voor de komst van de H6-weg en de (ruw)bouw van het nieuwe metrostation Hoek van Holland Haven.

Het zijn de eerste stappen op weg naar de realisatie van de spoorverlenging van de Hoekse Lijn tot op het strand van Hoek van Holland. De werkzaamheden beginnen op maandag 10 december.

Nieuw metrostation

Het nieuwe metrostation Hoek van Holland Haven, dat de bestaande moderne metrolijn en de spoorverlenging van de Hoekse Lijn met elkaar gaat verbinden, is onderdeel van de zogenoemde ‘Harwichknoop’.

Voor het spoor, het metrostation, de stationsomgeving, de H6-weg en de aanwezige dijk is een integraal ontwerp gemaakt. Om een gelijkvloerse instap op de perrons mogelijk te maken wordt het station iets verschoven en het spoor rechtgetrokken.

Sloop

Als het nieuwe metrostation in gebruik is, wordt het voormalige spoorwegperron van Hoek van Holland Haven gesloopt. Het historische stationsgebouw, dat verbonden is met de StenaLine-terminal, blijft bestaan.

Direct grenzend aan het metrostation worden voorzieningen gerealiseerd, zoals een openbare overdekte fietsenstalling, horeca, technische ruimte en een bestuurdersruimte voor de RET. De nieuwe P&R, bestemd voor openbaar vervoer reizigers, is nagenoeg gereed. Bron: rotterdam.nl 6-12-18 Lees verder>>>>