Werklui stuiten op 600 goudstukken bij sloop Franse woning

12 juni 2018 05:35 uur

Een schat van 600 Belgische goudstukken is deze week aangetroffen bij de sloop van een woning in het dorpje Pont-Aven, in het westen van Frankrijk. De goudstukken zouden maar liefst 150 jaar oud zijn en 100.000 euro waard zijn. Werklui die woensdag bezig waren met de afbraak van een onbewoond huis, troffen een object aan dat leek op een granaat. ,,Toen ze ermee schudden hoorden ze munten rinkelen”, zegt Laurent Le Bihan, woordvoerder van het bedrijf Bat’isol in Quimperlé, die daarmee een bericht bevestigt van de krant Ouest-France.

In het object bleken 600 Belgische goudstukken te zitten uit 1870, met de beeltenis van koning Leopold II. De politie werd op de hoogte gebracht. De eigenaar van het huis zegt niet verrast te zijn, ,,omdat zijn grootvader een verzamelaar was.”

De waarde van de schat zou meer dan 100.000 euro bedragen. Volgens de Franse wet komt de schat voor de helft toe aan de vinders en voor de helft aan de eigenaar van het terrein waar de vondst gedaan werd. Bron: ad.nl 10-6-18