Waterland: Verwijderen asbest op gemeentelijke begraafplaatsen

22 november 2015 09:25 uur

In week 48 ( 23 november t/m 27 november 2015) wordt asbest gesaneerd op de gemeentelijke begraafplaatsen Broek in Waterland, Ilpendam, Kloosterstraat te Monnickendam, Marken, Watergang en Zuiderwoude. Het gaat om het verwijderen van asbest plaatjes uit 87 oude graven, die in het verleden vaak gebruikt werden om onkruidgroei tegen te gaan. De plaatjes liggen onder de grond en zijn zolang ze in het graf liggen niet schadelijk voor de gezondheid. Het asbest wordt door een gecertificeerd bedrijf verwijderd en afgevoerd naar een erkende verwerker.

Het verwijderen van de grafmonumenten is niet nodig. De betreffende graven worden zo netjes mogelijk in de oude staat terug gebracht. De rechthebbenden waarvan wij contactgegevens hebben zijn middels een brief op de hoogte gesteld van deze sanering.

Vanzelfsprekend wordt met de werkzaamheden rekening gehouden met geplande begrafenissen. Voor vragen kunt u contact opnemen met Marco de Jong via telefoonnummer (0299) 658 585 of per e-mail via gemeente@waterland.nl t.a.v. Marco de Jong. Bron: Gemeente Waterland 18-11-2015.