Wateringen: ‘Woning Kerklaan 7 moet snel tegen de vlakte’

14 maart 2019 09:22 uur

Er moet vaart gemaakt worden met de sloop van het woonhuis aan de Kerklaan 7 in Wateringen zodat er een aantal broodnodige parkeerplaatsen voor in de plaats kan komen.

Dat stelt de fractie van oppositiepartij GemeenteBelang Westland (GBW), die daarvoor komende dinsdag een motie indient tijdens een raadsvergadering. Het geld voor de sloop en de aanleg van parkeerplaatsen moet komen uit de reserve voor de uitvoering van de centrumplannen, aldus GBW. In die pot zit nog 1,8 miljoen euro.

De gemeenteraad heeft in april vorig jaar al geld beschikbaar gesteld om het huis aan te kopen. Het idee daarachter was dat het meteen gesloopt kon worden en er snel parkeerplaatsen konden komen. Daarmee zou de enorme parkeerdruk in het centrum van Wateringen flink kunnen worden verminderd.

Dat is bijna een jaar geleden en tot afgrijzen van onder meer GBW en de Wateringse winkeliersvereniging staat de woning nog fier overeind. Het huis wordt anti-kraak bewoond door twee mensen. Er is zowel van de kant van de huurders als de verhuurder een opzegtermijn van vier weken.  Bron: ad.nl 13-3-19