Waalwijk: Sloop flats Bloemenoord snel van start

20 maart 2020 08:54 uur

De sloop van drie flats in de Waalwijkse wijk Bloemenoord gaat binnenkort beginnen. Dat het bestemmingsplan nog niet is vastgesteld, is volgens woningcorporatie Casade geen probleem.

De gemeenteraad moest afgelopen week een klap geven op het plan, maar de vergadering ging vanwege het corona-virus niet door. Voor de sloop is het bestemmingsplan echter niet nodig, aldus een woordvoerder van Casade.

Slag om de arm

De woningstichting houdt nog wel een slag om de arm. Casade wacht op een ontheffing op de Wet Natuurbescherming. Deze moet komen van de Omgevingsdienst. ,,De dienst heeft om aanvullende informatie gevraagd. We hebben die informatie geleverd en die wordt nu bekeken.” Casade verwacht een positieve reactie. Het idee is dat we over een paar weken kunnen beginnen.”

Het project in Bloemenoord moet een echte blikvanger worden. De zes huidige flats met zo’n 240 woningen voldoen niet meer aan de eisen van de tijd. Na de sloop komt er nieuwbouw in een groene glooiende, parkachtige omgeving. De flats worden in twee delen gesloopt. Eerst gaan die aan het Distelplein en Valeriaanstraat tegen de vlakte. Bron: bd.nl 19-3-20