Voormalige bibliotheek zeker en De Schalm in Berkel-Enschot bijna verkocht

13 november 2017 08:45 uur

Twee grotere panden op en in de nabijheid van winkelcentrum Eikenbosch in Berkel-Enschot zijn of gaan van eigenaar wisselen: de voormalige Schalm en de bibliotheek. Daarmee worden de eerste contouren zichtbaar van het nieuwe dorpshart, na de verhuizing van het winkelcentrum nabij Ons Koningsoord.

Het oude pand van cultureel centrum De Schalm zal door de gemeente waarschijnlijk verkocht worden aan Woon- en Zorgstichting ‘t Heem. Joke ten Brink, bestuursvoorzitter: ,,Wij hebben de eerste optie tot koop en mogelijk gaan we daar ook gebruik van maken.” Samen met projectontwikkelaar Heijmans zullen er dan circa 20 sociale huurwoningen gebouwd worden. Over bedragen en planning kan Ten Brink nog niets zeggen.

Sloop

Voor de voormalige bibliotheek ligt dat anders. De gemeente is voor 645.000 euro de nieuwe eigenaar geworden van de voormalige bibliotheek. ,,De afspraak was dat de gemeente het oude pand over zou nemen na onze verhuizing naar Ons Koningsoord”, vertelt Peter Kok, directeur van de Bibliotheek Midden-Brabant. Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn er nog geen concrete plannen voor de locatie, maar voorziet het bestemmingsplan in woningen.

De panden wachten niet op alle plannen en zullen op korte termijn gesloopt worden. Dit is een wens van omwonenden om verloedering en vandalisme tegen te gaan, aldus de woordvoerder van de gemeente.  Bron: bd.nl 9-11-17