Voorburg: Sloop CBS-complex bereikt hoogste punt

21 mei 2018 20:56 uur

De duurzame ontmanteling van het hoogste punt van het voormalige CBS-kantoor in Voorburg is begonnen. Op de locatie van het grootste leegstaande kantoorgebouw van Nederland realiseren Schouten en BPD 230 woningen.

 De afgelopen vond de voorsloop van het 60.000 m2 grote Centraal Bureau voor de Statistiek-complex plaats. De markante kruisvormige kantoortorens van het voormalige CBS-gebouw in Voorburg worden gesloopt. Ruim 95 procent van het pand wordt hergebruikt in de nieuwe woonwijk Park070 of krijgt elders een nieuwe functie. De bestaande kelder wordt ingericht als stallingsgarage voor de duurzame wijk. Het Rijk droeg het pand begin 2018 over aan de ontwikkelaars.

Hiervoor hebben de ontwikkelaars sloopbedrijf VSM bewust aangetrokken, vanwege de duurzame manier waarop dit bedrijf sloopt. ‘Hergebruik op productniveau is het streven en op grondstoffenniveau de ondergrens. Met uitzondering van asbest en vervuilende materialen, die zijn voor de sloop al uit het gebouw gehaald’, aldus BPD. Bron: vastgoedmarkt.nl 18-5-18 Lees verder>>>>