Volgende week herstart sloop Van Besouw-complex Goirle

18 oktober 2019 07:44 uur

De sloop van het Van Besouw-complex in Goirle ligt nog steeds stil. Wethouder Bert Schellekens verwacht dat volgende week ‘alles rond is’ en dat de werkzaamheden hervat kunnen worden.

,,We hebben overleg gehad met de omwonenden, nu lopen de laatste gesprekken met de ontwikkelaar.” Schellekens zegt dat er geen aanvraag was voor de sloop. Ook is de gemeente volgens hem ‘overvallen door de ongemanierde manier van werken van de sloper’.

,,We hadden dit niet voorzien. Zeker niet omdat we zaken doen met een gerenommeerde partij zoals de Nederlandse Bouw Unie en al jaren intensief bezig zijn met het plan. Maar de plooien zijn glad gestreken, de vergunningen liggen er, ook is er toestemming van de Omgevingsdienst.” Schellekens hoopt dat de schade door de ‘valse start’ beperkt blijft. Ger Houben, woordvoerder van de buurt rondom het complex, deelt het optimisme van de wethouder niet. “We hebben een goed gesprek gehad en het sloopplan bij de gemeente in ontvangst genomen. Maandag staat een overleg gepland waar we onze opmerkingen inbrengen. In het document dat er nu ligt, is nog niets geregeld over de omliggende woningen.”

lachten van omwonenden

Twee weken geleden legde de gemeente de sloop van het Van Besouw-complex aan de Kerkstraat stil vanwege klachten van omwonenden. Die maakten zich zorgen over de veiligheid van de aanpak van de sloper en de aanwezigheid van asbest, dat, volgens de ontwikkelaar, niet in het deel zit dat nu wordt gesloopt.

Ook het vroege tijdstip dat de slopers dagelijks met hun werk begonnen en de trillingen, stuitten op veel kritiek. De start van de verkoop van de woningen is begin 2020. Bron: bd.nl 17-10-19