Vlaardingen: Westhavenkade weer asbestvrij

06 april 2015 08:11 uur

Donderdag is opnieuw asbesthoudend materiaal aangetroffen op de Westhavenkade. De Westhavenkade is inmiddels weer asbestvrij. Donderdagmiddag hebben specialisten het asbesthoudend materiaal opgeruimd. Vrijdagochtend rondden zij de asbestsanering af. Vanaf vrijdagmiddag 3 april rond 17:00 uur is de Westhavenkade weer open.

Door storm opnieuw asbest vrijgekomen

Het asbesthoudend materiaal dat donderdag op de Westhavenkade is gevonden, komt hoogstwaarschijnlijk van het pand op de hoek Westhavenkade/Parallelweg. Hier is een paar weken geleden (8 maart) brand geweest. Destijds is ook asbesthoudend materiaal op de openbare weg terechtgekomen. In opdracht van de gemeente is dit materiaal toen meteen door specialisten opgeruimd. Omwille van de veiligheid is het door brand beschadigde pand toen dichtgetimmerd en afgedekt. Door de harde wind de afgelopen dagen, is de bescherming van het dak losgewaaid. Vermoedelijk is hierdoor opnieuw asbesthoudend materiaal op de straat terecht gekomen. Donderdagmiddag en vrijdagochtend hebben specialisten het aangetroffen asbesthoudend materiaal op de Westhavenkade opgeruimd. Tijdens de werkzaamheden is de omgeving afgezet en is het verkeer op de Westhavenkade vanaf Museum Vlaardingen omgeleid. De Westhavenkade is vanaf vrijdagmiddag rond 17:00 uur weer open.

Afzetting met zeecontainers

Om verdere verspreiding van asbest te voorkomen en ter voorbereiding op sloopwerkzaamheden zijn de panden op de hoek Westhavenkade/Parallelweg afgezet met zeecontainers. De brand op 8 maart jl. in de ruimte tussen partycentrum Prikkewater en het pand van de gemeente aan de Parallelweg heeft beide panden beschadigd. Het gemeentelijk pand is door de brand niet stabiel meer, waardoor sloopwerkzaamheden onvermijdelijk zijn. De muur van zeecontainers is een veiligheidsmaatregel om de verspreiding van asbesthoudend materiaal tegen te gaan bij het uitvoeren van de komende sloopwerkzaamheden.

Bron: Gemeente Vlaardingen