Vlaardingen: Nog geen sloop onderkomen Stichting Spoetnik

12 december 2018 09:08 uur

Mogen Stichting Spoetnik en de Cultuurwerkplaats voorlopig in de oude sporthal aan de Lijnbaan blijven zitten ? En dat totdat er daadwerkelijk zicht is op sloop van het gebouw en ontwikkeling van het gebied? Dat was de vraag die de raad vanavond moest beantwoorden. Eerder dit jaar was er een motie aangenomen om beide organisaties erin te laten tot 6 maanden voor een vast te stellen sloopdatum.

Erik van Pienbroek van de ChristenUnie/SGP vond de eerder door voormalig wethouder Arnout Hoekstra opgestelde Keuzenotitie, waarin twee keuzes werden voorgelegd, een ‘Kleuternotitie’. ,,Een notitie waaruit duidelijk blijkt hoe Hoekstra dacht over Stichting Spoetnik’’, aldus Van Pienbroek. Er waren volgens Van Pienbroek veel onnodige financiële barrières opgeworpen door wethouder Hoekstra om maar te voorkomen dat de motie uitgevoerd moest worden.

Niemand leek in ieder geval veel geld in een slooppand te willen investeren, maar de genoemde (bijna) €70.000 voor herstelwerkzaamheden aan dak, kozijnen en cv ketel waren volgens Stichting Spoetnik niet noodzakelijk. Het meeste kon af met kleine reparaties en de cv ketel vervangen was ook niet nodig. Er leek dus veel minder geld nodig voor een verlengd verblijf van Spoetnik en de Cultuurwerkplaats. Bron: vlaardingen24.nl 11-12-18 Lees verder>>>>