Vink mag zelf testen op vervuiling van grond in Barneveld

14 mei 2019 07:25 uur

De firma Vink mag de strook verontreinigde grond in de Barneveldse nieuwbouwwijk Eilanden-Oost onderzoeken, voordat deze later in de week door een extern bedrijf wordt afgegraven. In politieke kring is met verbazing gereageerd op de handreiking aan het bedrijf.

De gemeente Barneveld honoreerde vrijdag het verzoek van Vink om vóór de sanering grondmonsters te mogen nemen. Volgens onderzoekers van ingenieursbureau Royal HaskoningDHV is het zand onder het wegdek in de straat Ternate over een oppervlakte van 60 vierkante meter vervuild met styreen. Hoewel de concentratie onschadelijk is voor mens en dier, besloot het gemeentebestuur voor de gemoedsrust van de bewoners de grond toch te laten verwijderen.

Onder vuur

De woordvoering van Vink, dat onder vuur ligt vanwege het gebruik van vervuild zand op meerdere bouwlocaties in het land, was gisteren niet bereikbaar voor een toelichting op het nemen van de grondmonsters. Bekend is dat het bedrijf met Royal HaskoningDHV van mening verschilt over de uitkomsten van het onderzoek door het ingenieursbureau.

De actie van Vink duidt volgens het Gelderse Statenlid Ton Diepeveen (PVV) op regelrecht wantrouwen jegens Royal HaskoningDHV, dat nota bene werkte in opdracht van de gemeente Barneveld. In een tweet haalt de PVV’er hard uit naar de plaatselijke overheid. ‘Hoe is het mogelijk dat de gemeente Barneveld zich kennelijk mengt in een geschil tussen RHKDHV en Vink? Hoelang gaat dit schimmenspel nog door? Boter op hun hoofd?’ aldus Diepeveen. Bron: destentor.nl 14-5-19 Lees verder>>>>

Overig nieuws