Verder met de sloopwerkzaamheden in de Haagse Schilderswijk

17 december 2014 22:19 uur

De start van de tweede fase is geruisloos verlopen. Bekijk het filmpje op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=oUHv6VW_b9k. Haag Wonen sloopt de komende jarende Nuts woningen in de Schilderswijk. Dat zijn in totaal vijf woonblokken. Het eerste blok is reeds gesloopt en men heeft nu een start gemaakt met het tweede blok.De Nuts woningen in de Schilderswijk zijn in twee fasen gebouwd. De eerste drie blokken woningen in 1926. Een jaar later volgden nog twee blokken woningen. Daarom spreekt men ook wel van ‘Nuts 1’ en ‘Nuts 2’.
In augustus 2014 is de laatste bewoner verhuisd. Toen is begonnen met de sloop van deze woningen. Het eerste deel van de sloop is de sloopvoorbereiding. Dat gebeurde binnen in de woningen. Aan de buitenkant zie je dat dus niet. Dit is het meeste werk. Zo zijn bijvoorbeeld:
· alle woningen leeggemaakt: badkamers, keukens en metalen zijn  weggehaald
· asbestonderzoek gedaan in de woningen
· alle leidingen voor gas, water en elektriciteit weggehaald
· alle bomen en struiken uit de binnentuin verwijderd
Daarna was het tijd voor de sloop van de woningen zelf. Die is nu begonnen. De sloopaannemer heeft hekken rond de woningen geplaatst voor de veiligheid. Eerst wordt het asbest uit de woningen gehaald. Dat gebeurt 100% veilig en is niet gevaarlijk voor mensen in de buurt. Het met de grond gelijk maken van dit blok is nu begonnen.

Bijdrage van www.sloopadviseurs.nl