Venlo: Eerste flats Sint Teuniswijk Venlo-Noord tegen de vlakte

07 mei 2019 07:39 uur

De herinrichting van de Sint Teuniswijk in Venlo-Noord is gestart. De komende jaren maken zeven flatgebouwen plaats voor laagbouw.

Drie fasen

Als eerste worden drie flats aan de Veldenseweg gesloopt. Daarna start Woonwenz met nieuwbouw op die plek. De komende jaren moet hetzelfde gebeuren op de Hogeweg en de Bisschop Hoensbroeckstraat.

De volgorde wordt aangehouden, zodat de bewoners die uit een van de flats komen direct naar een nieuwbouwwoning kunnen verhuizen of tijdelijk in de laatste flat kunnen gaan wonen. Woonwenz schrijft dat niet alle bewoners willen terugkeren naar de nieuwbouw. Voor de mensen die dat niet willen, is elders vervangende woonruimte gezocht.

Oplevering

Afgelopen jaren deed Woonwenz onderzoek naar de oude flats. Daaruit kwam naar voren dat nieuwbouw een betere optie is dan renovatie, onder meer omdat de flats gehorig en niet energiezuinig waren. De eerste woningen in de vernieuwde Sint Teuniswijk (zie impressie hieronder) worden naar verwachting medio 2020 opgeleverd. Bron: omroepvenlo.nl 6-5-19

Overig nieuws