Van lab naar broedplaats

11 juli 2016 18:26 uur

Eindhoven – Na 13 jaar leegstand heeft Heijmans het initiatief genomen om het voormalige Philips-laboratorium Beatrix Complex aan de Hurksestraat in Eindhoven nieuw leven in te blazen naar Plan-B: een platform voor creatieve ondernemers.

De renovatie van de eerste van de drie gebouwen ter grootte van 12.000 m2 is inmiddels begonnen. Hierbij worden de 6 verdiepingen in fases verbouwd en geschikt gemaakt voor bedrijven in de maakindustrie. Door het delen van faciliteiten, middelen en kennis kunnen deze ondernemers elkaar versterken.

Handhaving casco

“We brengen het gebouw naar een basis verhuurbaar niveau”, vertelt Nik van Nuland, ontwikkelaar bij Heijmans. “Dat houdt in dat het bestaande casco gehandhaafd blijft. De verlichting, het internet, de verwarming en het toilet houden we operationeel. Dankzij een lage huursom, het inregelen van shared facilities, regie op projectniveau en creativiteit krijgt dit complex een duurzame invulling. We geven de huurders alle vrijheid om hun eigen ruimte zelf in te vullen.” Bron: duurzaamgebouwd.nl 11 juli 2016 lees verder>>>>