Van der Bel sloopt voormalige brandweergarage Egmond

07 december 2014 09:01 uur

Het sloopbedrijf Van der Bel is deze week gestart met de voorbereidingen voor de sloop van de voormalige brandweergarage aan Rustenburg in Egmond aan den Hoef. Eerst worden bouwhekken geplaatst, daarna wordt het pand ontruimd en vindt asbestsanering plaats. Vervolgens vindt de sloop plaats.

Planning

De planning is dat het werk over circa twee weken klaar is. De werkzaamheden worden zo uitgevoerd dat de omgeving er zo min mogelijk last van heeft.

Geen opslagruimte meer

Het pand zou al eerder worden gesloopt, maar na de brand op bedrijventerrein De Weidjes is de garage nog enige tijd in gebruik geweest als opslagruimte voor een van de gedupeerden. Het pand is inmiddels leeg.

Nieuwbouwplannen

Woningcorporatie Kennemer Wonen en projectontwikkelaar EMEII willen nieuwbouw ontwikkelen op de plek van de voormalige kazerne en de aangrenzende woningen. Binnenkort worden de nieuwe plannen op een tweede inloopbijeenkomst gepresenteerd. De locatie van de voormalige brandweerkazerne wordt voorlopig ingezaaid met gras totdat er een besluit is genomen over de nieuwbouwplannen. Bron: gemeente Bergen.