VAKBEURS ASBESTOS 2015 op 15 en 16 april

12 april 2015 20:49 uur

Op 15 en 16 april 2015 vindt de nieuwe vakbeurs Asbestos2015 plaats, in Ahoy Rotterdam. 75 exposanten presenteren op 6000 vierkante meter alle schakels van de professionele asbestketen. Het is het eerste Europese platform voor de volledige branchekolom.

De komende decennia wacht de asbestbranche veel werk. De overheid stimuleert actieve sanering, ook van zogeheten hechtgebonden asbest dat nog geen actief gevaar oplevert. Uiterlijk in 2024 moeten alle asbesthoudende daken zijn gesaneerd en liefst worden herdekt met zonnepanelen. Ook staan de komende jaren veel schoolgebouwen op de nominatie voor vervanging of renovatie. In scheepvaart en industrie zal asbestsanering onverminderd sectorcapaciteit opslokken. Daar zijn asbesthoudende materialen toegepast in bijvoorbeeld hogetemperatuurisolatie en brandveiligheidsvoorzieningen.

Wat “heel belangrijk” is dat ook de asbestslachtoffers gehoord worden op de beurs. Het IAS en de Asbestslachtoffers Vereniging Nederland (AVN) zijn aanwezig op de beurs. “Het voornaamste doel van asbestverwijdering is natuurlijk om het aantal slachtoffers terug te dringen.”

Discussieplein en handen op elkaar!
Centraal op de beurs staan kennisinstellingen en branche-organisatie. Zij schragen een informatief programma met lezingen, workshops, presentaties en een interactieve rondetafelconferentie. In deze sector van doeners vormen deze discussies een attractie op zich: met heldere vragen en opmerkingen die over de schakels van de keten springen ontstaan op asbestconferenties informatieve gedachtewisselingen. Op de vakbeurs Asbestos2015 zal het begrip ‘kennisuitwisseling’ naar verwachting nieuw reliëf krijgen.

Daarnaast is er harmonie, te beginnen met de officiële opening door Ascert-voorzitter mr. C.E.M. (Kees) van Dongen, in unieke branchebrede samenwerking met de voorzitters van VVTB, Fene Lab, VAVB, Veras/Voam en VKBA.

De organisatie verwacht duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Voor contact klik hier.