Utrecht: Ook CDA wil sloop Universiteitsmuseum voorkomen

11 januari 2018 20:22 uur

Ook oppositiepartij het CDA in Utrecht maakt zich grote zorgen over de voorgenomen verbouwing van het Universiteitsmuseum. De partij heeft het college via schriftelijke vragen opgeroepen om sloop van het prijswinnende ontwerp van architect Koen van Velzen te voorkomen.

Eerder deze week startte Aryan Sikkema al een petitie tegen de ontmanteling van het universiteitsmuseum. Sikkema was tientallen jaren als ‘bouwmeester’ betrokken bij de nieuw- en verbouw van de universiteit.

Het bestuur van het museum maakte deze zomer bekend het ontwerp van de Nederlandse architect aan de Lange Nieuwstraat te willen ontmantelen, omdat de huidige inrichting niet meer is toegerust op een groeiend aantal bezoekers. Het museum wil van 75.000 naar de 100.000 bezoekers per jaar groeien.

Volgens CDA-raadslid Bert-Jan Brussaard behoort het gebouw echter tot ‘waardevol, jong erfgoed en verdient het bescherming tegen lichtzinnige sloopplannen’. ,,Het gaat om een markant gebouw in onze stad en heeft zelfs de Rietveldprijs ontvangen. Het college moet alles in het werk stellen om sloop te voorkomen.’’ Bron: ad.nl 11-1-18 Lees verder>>>>