Uitstel voor sloop oude winkelcentrum Kijkduin

20 oktober 2019 18:48 uur

De sloop van het oude winkelcentrum bij Kijkduin boulevard wordt voorlopig met enige maanden uitgesteld.

Dat hebben de ondernemers die in het winkelcentrum beneden en op de boulevard boven zitten, recent te horen gekregen. Deze zomer leek het erop dat de bedrijven die er nog zijn tot eind oktober mochten blijven; dan verlopen de contracten.

Vanaf november zou dan langzaam aan worden gestart met de sloop, maar die is zeker tot eind 2019 uitgesteld zo hebben de bedrijven te horen gekregen. Er zouden wat problemen met de oplevering van de eerste fase zijn, onder andere de ondergrondse parkeergarage, zo kreeg Westlanders.nu zondagmiddag te horen.

Van de ongeveer 10 bedrijven die er zitten zijn de meeste horeca, een kapper, een bakkerszaak en een kledingzaak. Niet alle bedrijven zullen van het uitstel gebruik maken zo is de verwachting.

Voordeel
De eerste twee appartementen aan de kant van het hotel zijn bijna gereed; daarvan zijn de bouwkranen inmiddels verdwenen. Een derde daarachter is qua hoogte halverwege nu. Behalve koop en huurwoningen zal de indeling van de nieuwbouw op de begane grond bestaan uit diverse winkels en horecazaken.

Aanvankelijk zou nieuw Kijkduin minstens een half jaar zonder (horeca)winkels zitten, maar vanwege het verlet lijkt dat gaatje kleiner te worden. Hoe het precies gaat is onzeker, want de situatie verandert met de tijd en ontwikkelingen, zo blijkt uit navraag.

De ondernemers kijken terug op een minder tot slecht seizoen, de verwachtingen waren hoger achteraf gezien. Maar een topjaar zoals in 2018 – met extreem veel zomerse dagen – is natuurlijk wel het andere uiterste wat de strandondernemers hebben meegemaakt.

Het is dus nog even afwachten wanneer het oude winkelcentrum uit de jaren 70 van de vorige eeuw wordt gesloopt. Bron: westlanders.nu 20-10-19