Twee miljoen euro beschikbaar voor asbestsanering Overijssel

13 juni 2014 19:00 uur

De provincie Overijssel verruimt en verlengt de huidige stimuleringsregeling ‘Asbest eraf Zonnepanelen erop’ om de beoogde 400.000 vierkante meter asbestsanering te behalen. Daarvoor is 1,9 miljoen euro beschikbaar. Naast agrariërs kunnen ook voormalig agrarische ondernemingen en eigenaren van een gebouw op een voormalig agrarische bouwblok gebruik maken van de subsidie. Bovendien zijn de eisen voor de aanvraag versoepeld en wordt het subsidiebedrag verhoogd.

Start in juli

In alle betrokken provincies vindt momenteel besluitvorming plaats over de aanpassing van de regeling. Naar verwachting gaat de nieuwe regeling in juli landelijk van start. De sanering van 4 miljoen m² asbest is de landelijke doelstelling van de in 2013 ingevoerde regeling.

Stappen zetten

Het aantal ingediende aanvragen in Overijssel blijft tot nu toe achter bij de verwachtingen. Tot 1 maart 2014 is subsidie uitgekeerd voor de sanering van ruim 50.000 vierkante meter asbestdak aan 57 deelnemers. Bron: Dedemvaartse Courant – Fri, 13 Jun 2014. Lees verder>>>>