Tilburg: Sloop van markant soosgebouw stap dichterbij

19 maart 2018 11:30 uur

Het voormalige soosgebouw op de hoek van de Burgemeester Brokxlaan met de Besterdring in Tilburg wordt niet aangewezen als monument. Dat bepaalde de Omgevingscommissie woensdagavond. De sloop van het gebouw komt zo een stap dichterbij.

Eind augustus vorig jaar startte Tom Pijnenburg nog een petitie om het opvallende gebouw – met de blauwe onderkant en roestkleurige bovenkant – te behouden.

Treinmateriaal
“Als mensen iets meer van het gebouw weten, gaan ze het vaak mooier vinden. Kijk eens naar de raampjes, die zijn gebaseerd op de ramen van treincoupés. Het gebouw is ook gebaseerd op een trein. Het materiaal, het staal aan de bovenkant, is oud treinmateriaal van de werkplaats die hier vroeger stond. Daarnaast staat het op de kop van de Spoorzone. Het past hier gewoon erg goed.”

Het gebouw is een voorbeeld van architectuur uit de jaren zeventig. In 1978 ging het soosgebouw open en diende het jaren als sociale dienst van de gemeente. Later kwam het UWV erin. De petitie werd honderden keren ondertekend.  Bron: omroepbrabant.nl 15-3-18 Lees verder>>>>