Tilburg: Sloop Theater Midi in volle gang

09 november 2018 08:57 uur

De sloop van het Tilburgse Midi Theater is in volle gang en dat is nu ook aan de buitenkant goed te zien. Er zijn gaten in de muren geslagen, de entree en de ramen liggen eruit en een sloopkraan torent hoog boven het pand uit.

Het Midi Theater kent een bewogen geschiedenis. Ruim tien jaar geleden kocht de gemeente Tilburg de toenmalige bioscoop om er een theater van te maken. Het pand heeft verschillende exploitanten en eigenaars gehad. Zoals Arjan van Bavel, ook wel bekend als ‘Adje’. Maar niemand slaagde erin het theater overeind te houden en de kosten stapelden zich op. Uiteindelijk stapten twee wethouders op en werd burgemeester Ruud Vreeman gedwongen te vertrekken.  Het Midi Theater is inmiddels al ruim zes jaar dicht.

‘Ik verkocht hier vroeger snoep’
Verschillende mensen stoppen even om te kijken naar de sloopwerkzaamheden. Zoals Toos Verboven. Ze kijkt een beetje verbaasd. “Ik heb hier vroeger gewerkt. Toen was het nog een bioscoop en verkocht ik in de pauze snoep en drinken. Dat was flink doorwerken”, vertelt ze lachend. “Ik wist niet dat de sloop al begonnen was.”

Ook rasechte Tilburgse Will van Es blijft even stil staan. “Ik vind het zonde dat het oude theater weg gaat. Het was echt een mooie zaal, ik kwam er regelmatig. Jammer dat het niet behouden kon blijven voor de stad.” Bron: omroepbrabant.nl 6-11-18 Lees verder>>>>