Tekort aan woningen in de regio wordt alleen maar groter: jongeren de dupe

12 februari 2019 08:20 uur

Ondanks de ambitieuze bouwplannen voor de regio Rijnmond, dreigt het woningtekort de komende jaren alleen maar groter te worden. Komend jaar zal er in de regio een tekort van bijna 18.000 woningen zijn. In 2025 zijn dat er naar verwachting 21.100, zo blijkt uit nieuw onderzoek van Capital Value en ABF Research. Vooral jongeren zijn de dupe.

Het woningtekort is in heel Nederland een groot probleem. Bovendien loopt het sneller op dan vorig jaar werd ingeschat. Toen was de verwachting dat de piek van het tekort in 2021 zou liggen, maar uit onderzoek blijkt nu dat het tekort tot 2025 blijft groeien.

De woningnood is ondanks de grote plannen dus niet zomaar opgelost. De bevolking en het aantal huishoudens blijft groeien. Het tekort heeft voornamelijk betrekking op geschikte woningen voor senioren en starters, terwijl er steeds meer jonge huishoudens (tot 29 jaar) een woning zoeken. Ondanks de plannen om tot 2030 volop te bouwen, slinkt het aantal goedkope woningen in de regio flink. De sloop van sociale huurwoningen gaat onverminderd door. Bron: pzc.nl 11-2-19 Lees verder>>>>