Start sloop eerste viaduct oude A9 Badhoevedorp

13 maart 2018 07:18 uur

Rijkswaterstaat start in maart met de sloop van de eerste van vijf viaducten binnen Badhoevedorp, die onderdeel zijn van de oude snelweg A9. Dat is eerder dan gepland. Als eerste is de Plesmanlaan aan de beurt. Op maandag 12 maart 2018 starten daar de voorbereidende werkzaamheden.

Vanwege de veiligheid is de onderdoorgang vanaf 12 maart niet toegankelijk. Doorgaand verkeer wordt omgeleid en bestemmingsverkeer kan gebruikmaken van een doorsteek die de aannemer over het oude A9-tracé faciliteert.

12 maart start werkzaamheden A9 Badhoevedorp

De viaducten zijn onderdeel van de oude A9 die momenteel wordt gesloopt. Op een groot deel van het traject is het uit zand bestaande talud onder de weg weggegraven en tot maaiveldhoogte gebracht. Nu is het tijd om het eerste viaduct in het dorp te slopen: die van de Plesmanlaan. Aannemer CBB start daar maandag 12 maart met de voorbereidende werkzaamheden. Het gaat om de inrichting van het bouwterrein, het afsluiten van de onderdoorgang voor verkeer, het instellen van omleidingsroutes en het creëren van de doorsteek. Bron: rijkswaterstaat.nl 12-3-18 Lees verder>>>>