Slopershamer treft afgebrande illegale sigarettenfabriek in Bergen op Zoom

18 juni 2018 19:57 uur

Tot opluchting van omringende ondernemers is maandag een begin gemaakt met de sloop van de begin mei afgebrande illegale sigarettenfabriek aan de Vierlinghweg in Bergen op Zoom.

De gemeente sommeerde de eigenaar vorige week voor de tweede keer om de sloop in gang te zetten. Onder dreiging van een dwangsom van 10.000 euro beval het Stadskantoor dat uiterlijk op vrijdag 15 juni voorbereidende werkzaamheden verricht zouden zijn (zoals het plaatsen van hekken) om de daadwerkelijke sloop op maandag te laten starten. De eigenaar heeft daar gehoor aan gegeven. Eerder al kreeg de eigenaar te verstaan dat het verwoeste bedrijfscomplex vóór 1 juli tegen de vlakte moet liggen.

Penetrante geur

Begin vorige week was er nog weinig activiteit in die richting en werd alarm geslagen omdat de geblakerde puinhoop nog steeds rookte en smeulde. Dat leidde tot de nodige stankoverlast. Pal voor het weekend was het nog steeds ‘niet te harden’, aldus Corné Kuijpers van het nabijgelegen bedrijf RSK op Noordland. ,,De wind stond ook nog de verkeerde kant uit. Dat zorgde voor een nare penetrante geur.” Maandagochtend begon een grijpmachine dan toch met de sloopklus. ,,Dat was hard nodig omdat de brandhaard nog steeds niet weg was”, aldus een gemeentewoordvoerder. De Omgevingsdienst en de brandweer houden toezicht op de sloop.

In het formeel leegstaande pand brak begin mei brand uit waarbij tienduizenden pakjes sigaretten en restanten van machines werden aangetroffen. Bron: pzc.nl 18-6-18