Sloper begint met ‘voorzichtig’ slopen sportcomplex De Beeck in Bergen

14 november 2017 07:26 uur

In Bergen is vandaag begonnen met de sloop van sportcomplex De Beeck. Een grote brand legde het complex met daarin onder andere een sporthal en een zwembad vorige maand compleet in de as.

“Er zijn veel gebruikers die benieuwd zijn of er nog spullen bewaard zijn gebleven. Het sloopbedrijf gaat daarom ook voorzichtig slopen. Als ze spullen van waarde tegenkomen dan worden die zaken opgeslagen en terugggeven aan de verenigingen”, vertelt wethouder Peter van Huissteden aan NH Nieuws.

Zo hoopt de biljarvereniging dat er nog enkele tafels gered zijn. En ook de balletschool is beniewd of de spiegelwand nog intact is. Naast de talloze verenigingen werd ook de gemeenteraad dakloos. Maar of de schilderijen die in de raadszaal hingen en de bronzen beelden het gered hebben, is maar de vraag. “De verwachting is dat er niks meer van heel is.”

Zwembad
Over de vraag waar het nieuwe zwembad moet komen, is Van Huissteden nog niet bezig. “We zijn nog niet echt begonnen met de afweging waar het zwembad moet komen. Het heeft ook te maken met wat de verzekeraar gaat betalen. De vraag is of die ook gaat betalen als je ergens anders gaat bouwen. Dat staat allemaal nog open. We gaan daar wel vaart achter zetten want de gebruikers willen wel weten waar ze aan toe zijn.” Bron: nhnieuws.nl 13-11-17