Sloop woningen in Zeeland vergt 100 miljoen Euro

21 oktober 2013 12:03 uur

De overheid moet honderd miljoen euro uittrekken om het woningoverschot in Zeeuws-Vlaanderen aan te pakken en de leefbaarheid te behouden. Die aanbeveling wordt gedaan in een kosten-batenanalyse van het Economisch Instituut voor de Bouw.

In de aanbeveling staat dat als er niks gedaan wordt, er in 2040 straten zullen zijn waar een derde van de woningen leegstaat. Het Rijk, de provincie Zeeland en de drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten zouden daarom een herstructeringsfonds moeten oprichten om het woningoverschot op te kopen en te slopen.
De voorspelde leegstand veroorzaakt volgens het rapport leefbaarheidsproblemen die de maatschappij uiteindelijk meer geld zullen kosten dan de honderd miljoen die aanbevolen wordt om de woningen te slopen. Voorspeld wordt dat Zeeuws-Vlaanderen over dertig jaar een overschot van 2400 woningen heeft. Het zou vooral gaan om goedkope woningen in minder geliefde buurten en straten. Uiteindelijk zullen 6600 woningen niet aan de sloopt ontkomen. Bron: Omroep Zeeland  17-10-2013.  Lees verder>>>>