Sloop van voormalig hotel Luijk in Oss nu echt begonnen

08 januari 2018 10:03 uur

Een sloopbedrijf is vrijdag begonnen met het platstoten van het voormalige hotel Luijk aan de Spoorlaan in Oss. Het gebouw wordt vanaf de achterzijde, aan de kant van de Bram van den Berghstraat,  gesloopt. Voor de klus zijn vier weken uitgetrokken.

De voorgenomen sloop van het gebouw heeft afgelopen jaren tot veel discussie geleid. Het hoofdgebouw aan de Spoorlaan stamt uit 1881 en kent een roemruchte geschiedenis. Volgens de monumentencommissie is het pand in de loop der jaren echter te veel verminkt om aanspraak te maken op een monumentale status. Aannemersbedrijf Reuvers, die op deze plek een complex met luxe appartementen optrekt, ziet geen mogelijkheid om de oorspronkelijke voorgevel te behouden.

Als de sloop volgende maand achter de rug is, wordt ter plekke eerst een groot gat gegraven voor de parkeerkelder. Om de bouwers ruimte te geven wordt de Bram van den Berghstraat vanaf 1 februari tijdelijk een eenrichtingsweg. Autoverkeer kan tot eind van het jaar alleen nog vanaf de Oostwal richting de Spoorlaan rijden en niet de andere kant op.  Bron: bd.nl 5-1-18