Sloop van Sportfondsenbad in Apeldoorn is begonnen

20 oktober 2019 18:54 uur

Sommige Apeldoorners zullen er een tikkeltje weemoedig van worden. Bij velen zullen er in ieder geval herinneringen bovendrijven als ze de beelden van de sloop van het Sportfondsenbad zien.

Aan de haak die er vroeger tijdens de zwemles aan te pas kwam. Of aan het lawaai van kinderen die de metalen trap op renden om eenmaal boven als eerste weer van de glijbaan af te kunnen. Dat was al een tijdje geschiedenis. Het zwembad in het hart van de stad is al sinds 1 januari 2015 buiten gebruik.

Lange zwemhistorie

Toen kwam er een eind aan zo’n 80 jaar zwemhistorie. Vanaf nu gaat het ‘gelukkig hebben we de foto’s nog’ echt op. Er is namelijk een begin gemaakt met de sloop van het bad. Op de plek waar ontelbare baantjes zijn getrokken komen achttien woningen, waarvan er twaalf een inpandige parkeerplek krijgen.

Behalve het Sportfondsenbad heeft projectontwikkelaar/bouwbedrijf Van Wijnen ook de naastgelegen voormalige Koningin Wilhelminaschool gekocht. Het schoolgebouw blijft aan de buitenkant volledig intact. Het is namelijk een rijksmonument. In het pand en de naastgelegen hoofdonderwijzerswoning komen vijf stadsvilla’s. Daar omheen moet een parkachtig terrein ontstaan. De verkoop van de woningen start naar verwachting in de zomer van 2020. Bron: tubantia.nl 19-9-19