Sloop van ingestorte parkeergarage Eindhoven Airport begint

09 januari 2018 07:26 uur

Dinsdag wordt begonnen met de sloop van de ingestorte parkeergarage op Eindhoven Airport. De parkeergarage stortte op 27 mei vorig jaar twee weken voor de oplevering gedeeltelijk in elkaar door een constructiefout in de vloeren.

De sloopwerkzaamheden worden gedaan door bouwbedrijf BAM. De sloop, het verwerken en opruimen van het puin gaan twee tot drie maanden duren. Zodra het terrein weer leeg is, begint BAM in april met de bouwwerkzaamheden voor de nieuwbouw. De oplevering is in juni 2019 gepland.

Honderden gebouwen geïnspecteerd
Naar aanleiding van een in september verschenen rapport over de constructiefout in de vloeren zijn in heel Nederland honderden gebouwen met soortgelijke vloeren nader geïnspecteerd. Verschillende gebouwen gingen uit voorzorg dicht, zoals een nieuw schoolgebouw in Hoeven, een bedrijvenpand in Vlissingen en een gebouw van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Overlast voor reizigers
Momenteel is er nog een grote veiligheidszone rondom de ingestorte garage. Dit heeft flinke gevolgen voor reizigers. Zo is parkeerterrein P1 dicht en ook zijn er veel omleidingsroutes. Na de sloop van het gebouw, kan deze veiligheidszone worden opgeheven. Volgens Eindhoven Airport is de Luchthavenweg dan weer normaal toegankelijk. Ook kan dan het tijdelijke parkeerterrein P1 weer worden gebruikt. Bron: omroepbrabant.nl 9-1-18