Sloop twaalf huizen Peurssensstraat Aardenburg begonnen

06 februari 2019 10:15 uur

De sloop van twaalf woningen in de Peurssensstraat in Aardenburg is begonnen. Wat er voor de huizen in de plaats komt, is nog niet duidelijk.

Dat laat Woongoed Zeeuws-Vlaanderen weten. De woningcorporatie kondigde een paar geleden al aan de woningen te willen slopen, omdat de vraag naar huurwoningen afneemt. Verouderde huizen doorverkopen is voor Woongoed geen oplossing, zei directeur Ralph van Dijk destijds.

Woongoed zou met met de gemeente Sluis kijken naar een invulling voor de gaten die ontstaan. Er werd eerder gesproken over vrije bouwkavels of een parkeerterrein, omdat de dorpsraad aangaf dat er tijdens evenementen te weinig parkeerplek is in het stadje. Uitsluitsel is er nog niet, zegt een woordvoerster  van Woongoed. ,,We hebben nog geen honderd procent zekerheid over wat er komt, we zijn in overleg.” Dat maakt omwonenden ongerust, ze spraken al eerder hun zorgen uit over de straat, waar ook huizenblokken blijven staan. Als er niets op de lege plekken terugkomt,  wordt het een ‘slecht gebit met ontbrekende tanden.’  Bron: bndestem.nl 6-2-19