Sloop oudste flats van Emmen laat nog maanden op zich wachten

17 november 2019 20:06 uur

De sloop van de drie leegstaande flats aan de Meerstraat in de Emmer wijk Emmermeer laat nog enkele maanden op zich wachten.

Dit bevestigt woningcorporatie Lefier, die eigenaar is van de panden. Het gaat om de oudste nog bestaande flats van Emmen. Ze werden in 1951 gebouwd. De sloop van de flats tussen de Monterssorischool en het grote wijkpark zou deze maand beginnen.

Volgens een woordvoerster duurde het langer dan verwacht voordat alle bewoners waren vertrokken. ,,En ook de aanbesteding nam wat meer tijd in beslag. De aanvraag om te mogen slopen ligt momenteel ter beoordeling in het gemeentehuis.’’

Scheuren in het beton

Lefier gaat er nu vanuit dat de slopers begin volgend jaar in de Meerstraat aan de slag kunnen. De flats voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. Begin 2017 versterkte Lefier nog de constructie van de galerijen. Er zaten scheuren in het beton. Onderzoek wees later uit dat het opknappen en verduurzamen van de flats technisch en financieel niet haalbaar was.

Het terrein is in beeld voor het concept Knarrenhof: hofjes met woningen voor jong en oud. In mei dit jaar ondertekenden Lefier en ondernemer Peter Prak hiervoor een intentieovereenkomst. Bron: dvhn.nl 15-11-19