Sloop oude raadhuis in Zevenaar na bouwvak

12 juni 2018 05:38 uur

Het oude raadhuis aan het Raadhuisplein gaat tegen de vlakte. Na de bouwvak begint ontwikkelaar Solidiam met de sloop. Alleen de voormalige raadzaal blijft overeind.

Het Oude Raadhuys heet de nieuwbouw die op de plek van het oude raadhuis verrijst aan het Raadhuisplein in Zevenaar. Het complex omvat twintig appartementen, een horecagelegenheid en winkelruimte.

De horecagelegenheid komt in de voormalige raadzaal van Zevenaar, met de bekende muurschildering van Frans Jacobs. De raadzaal is het enige deel van het uit 1959 daterende voormalige gemeentehuis dat overeind blijft. Bij mooi weer kunnen bezoekers buiten op het terras plaatsnemen. Wie de exploitant van de horecagelegenheid wordt, is nog niet duidelijk.

Ondernemer

Evenmin duidelijk is welke ondernemer de ruimte op de begane grond van het Oude Raadhuys gaat huren. ,,Daarover zijn we in gesprek’’, zegt Ronald Egger, directeur van Solidiam. De ontwikkelaar bouwt twintig huurappartementen in het hart van Zevenaar, met elk een oppervlakte van 100 vierkante meter. De supermarkt, die zich aanvankelijk op de begane grond van het nieuwe complex had zullen vestigen, komt er niet. Omwonenden waren daar volgens Egger niet blij mee. Nu komt er een ‘grotere retailer’. Egger: ,,Denk aan een Action of een Hema. Die hebben behoefte aan 12- tot 1.300 vierkante meter winkelruimte.’’ Bron: gelderlander.nl 12-6-18 Lees verder>>>>