Sloop Metterswane Stationsplein Nijmegen nu echt begonnen

18 oktober 2019 07:39 uur

De sloop van gebouw Metterswane aan het Stationsplein in Nijmegen is donderdag echt van start gegaan. Wethouder Noël Vergunst verrichtte de eerste officiële sloophandeling van Metterswane, dat bekend staat als een van de lelijkste gebouwen van Nijmegen.

Het oude kantoorgebouw uit 1976 moet plaats maken voor Het Nieuwe Metterswane: een nieuwe entree van het stationsgebied met (huur)woningen, een hotel, kantoorruimte, winkels en een parkeergarage.

Op deze locatie was jarenlang een deel van de gemeentelijke administratie gevestigd. Hier zetelden onder anderen ambtenaren van de afdelingen Huisvesting en Economische Zaken. Het pand stond al heel lang grotendeels leeg.

Nieuw gezicht stationsgebied

KondorWessels Projecten (KWP) ontwikkelt het nieuwe gebouw tegenover het Centraal Station. De gemeente Nijmegen is bezig met het opstellen van een bestemmingsplan, dat de bouw mogelijk maakt van (huur)woningen, een hotel, kantoor, winkels en een parkeergarage.

Naast de recente nieuwbouw van Doornroosje en de Nimbustoren zal Het Nieuwe Metterswane het stationsgebied een nieuw gezicht geven.

Verwachte oplevering

Het afbreken van het kantoorgebouw neemt een paar maanden in beslag. De verwachting is dat de sloop in maart 2020 wordt afgerond. Eind dit jaar wordt door de gemeente het bestemmingsplan in procedure gebracht. Als deze procedure is doorlopen, kan gestart worden met de bouw van Het Nieuwe Metterswane. Bron: rn7.nl 17-10-19