Sloop kerk in Son van de baan

14 mei 2018 05:40 uur

De rk Sint Petrus’ Bandenkerk in het dorp Son (Noord-Brabant) lijkt alsnog van de slopershamer gered. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor 1,3 miljoen euro uit te trekken om het gebouw aan te kopen.

De gemeente Son en Breugel vergoedt de parochie de kosten die zijn gemaakt ter voorbereiding van de voorgenomen kaalslag. Die stap volgt na onderhandelingen – in opdracht van de in maart nieuw gekozen gemeenteraad – met het parochiebestuur over het tijdelijk opschorten van de sloop, in afwachting van de vorming van een nieuwe coalitie.

Duidelijkheid

De parochie wilde echter meteen duidelijkheid. Dus hetzij handhaving van de bestaande sloopplannen dan wel het sluiten van een nieuwe overeenkomst waarbij de gemeente het gebouw koopt.

Tijdens besloten commissieoverleg bleek een meerderheid onlangs voor het tweede scenario. Weliswaar moet de raad tijdens een openbare bijeenkomst nog formeel met het nieuwe plan instemmen, maar dat lijkt een formaliteit. Bron: monumentaal.com 11-5-18 Lees verder>>>>