Sloop Capelse ‘asbest-scholen’ kan weer worden hervat

11 september 2020 08:23 uur

De sloop van twee schoolgebouwen en een gymzaal in Capelle aan den IJssel kan worden hervat. Dat heeft de gemeente Capelle aan den IJssel gistermiddag bekendgemaakt.

Het gaat om het voormalige gebouw van basisschool De Bouwsteen en het oude onderkomen en de gymzaal van de Capelse Schoolvereniging (CSV). De sloop van deze complexen aan de Lijstersingel en de Alkenlaan was eind vorige maand stilgelegd, nadat de aannemer er asbest had gevonden.

Daarop is direct besloten alle betrokkenen, zoals ouders, leerkrachten, kinderen en omwonenden te informeren. Omdat het opruimen van asbest voorzichtig moet gebeuren, is een nieuwe planning gemaakt waarbij de veiligheid voor de omgeving en de werknemers voorop staat. De asbest-zaak betekende voor de honderden kinderen dat zij tijdelijk niet op hun eigen schoolplein konden spelen.

Na schooltijd

De sloop van het schoolgebouw aan de Alkenlaan begint vrijdagmiddag. Maandag wordt dan het werk aan de Lijstersingel hervat. De sloop- en afvoerwerkzaamheden zijn na schooltijd en op zaterdag, zodat de veiligheid van de kinderen, ouders, leraren en omwonenden niet in gevaar hoeft te komen.  De aanleg van de nieuwe schoolpleinen gaat van start als de sloop helemaal is afgerond.  Bron: pzc.nl