Sloop appartementencomplex De Vijverhof in Steenwijk

12 juni 2019 14:03 uur

In de tweede helft van volgend jaar gaat De Vijverhof aan de Oostercluft in Steenwijk tegen de vlakte. Het complex met 93 appartementen staat al enkele jaren leeg en wordt antikraak bewoond.

De bijna veertig bewoners van de voormalige serviceflat, die er via Aandacht Vastgoed onderdak hebben gevonden, zijn op de hoogte gebracht van de plannen. Ze hebben bijna een jaar de tijd om andere huisvesting te vinden.

Op de plek van De Vijverhof gaat Mahler Vastgoedontwikkeling uit Rotterdam een nieuwe wijk met ongeveer 160 woon- en zorgeenheden realiseren. Dat gebeurt in opdracht van vastgoedeigenaar Queenstaete II en Zeilstra Vastgoed Management uit Den Haag. De nieuwbouw is een mix van koop- en huur, variërend van eengezinswoningen tot appartementen in verschillende groottes met een service- en zorgfunctie. Hierover zijn gesprekken gaande met een woningcorporatie en een zorginstelling. Bij de gemeente Steenwijkerland is opgetogen gereageerd op de nieuwe toekomst voor De Vijverhof.

Vijver

Vooralsnog denkt de projectontwikkelaar aan de bouw van vier appartementengebouwen langs de bestaande vijver, en daarachter woningblokken. Volgens Tino Mahler van Mahler Vastgoedontwikkeling is de unieke locatie aan het water één van de pijlers bij de herbestemming. Naast het wonen aan de waterkant, staat duurzaamheid voorop met energiezuinige initiatieven en wooneenheden en heeft de ontwikkelaar expliciet plaatsgemaakt voor inrichting van de buitenruimte met in het plangebied doorkijkjes van de Oostercluft naar de vijverpartij. ,,Dit levert een goed bereikbare en prettige leefomgeving op, waar de buurt en Steenwijk kan recreëren”, zegt Tino Mahler. Hij rept over het aankleden van de vijver met vlonders en steigers voor mensen die er willen vissen of varen. Bron: 12-6-19 Lees verder>>>>