Schijndel: Vleermuizen vertragen sloop vleugel van Bekkershuis

10 december 2018 22:02 uur

Sloop en nieuwbouw van de achterste vleugel van het Mgr. Bekkershuis in Schijndel loopt vertraging op. Vleermuizen houden dit tegen.

Het heeft er alle schijn van dat vleermuizen een winterverblijf hebben in het hoofdgebouw van het Mgr. Bekkershuis in Schijndel. ,,Dit is niet hard aangetoond, maar ook niet uit te sluiten”, zegt bestuurder Peter Beijers van zorgorganisatie Laverhof. De aanwezigheid van een onbekend aantal vleermuizen, waargenomen tijdens nachtelijk onderzoek, leidde er al wel toe dat de sloop en nieuwbouw van de achterste vleugel van het woonzorgcentrum zijn uitgesteld.
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat rond deze tijd gesloopt zou worden, nu is besloten dat uit te stellen tot op z’n vroegst april. Beijers: ,,De Omgevingsdienst Brabant-Noord adviseerde ons om de sloop uit te stellen. De sloop kan verstorend werken op de winterslaap van de vleermuizen, die tot medio maart duurt.”

Laverhof liet al vleermuizenkasten ophangen als mogelijk alternatieve ‘huisvesting’ voor de beschermde nachtdiertjes. ,,We hebben besloten het zekere voor het onzekere te nemen en het advies van de omgevingsdienst ter harte te nemen. De komende maanden benutten we om de binnenzijde al zo veel mogelijk te ontmantelen.” Bron: bd.nl 10-12-18 Lees verder>>>>