Schiedam: Kantoorpanden op Schieveste wacht sloop door nieuwbouwplannen

20 januari 2020 07:55 uur

In de huidige plannen voor Schieveste, waar in de toekomst een woonwijk van 3000 woningen moet verrijzen, is geen ruimte voor de twee huidige kantoorpanden van M7 Real Estate. Caiway is hier onder meer gevestigd. De panden moeten worden aangekocht en gesloopt.

Het onlangs gepresenteerde plan van de Ontwikkelcombinatie Schieveste (OCS) om 3000 woningen (voornamelijk studio’s en appartementen) te bouwen in het gebied tussen station Schiedam Centrum en rijksweg A20, kan rekenen op enthousiasme. Als alles volgens planning verloopt zou er medio 2021 kunnen worden begonnen met de bouw. In het laatste deel van het project, dat een looptijd van 10 tot 15 jaar heeft, moeten de twee huidige kantoorpanden van M7 Real Estate worden aangekocht en gesloopt. Hiervoor is nu al geld gereserveerd.

Alternatief

De eerste gesprekken tussen OCS en de Amerikaanse investeringsmaatschappij zijn al gevoerd voordat de plannen naar buiten werden gebracht. ,,Het is de bedoeling dat we de panden gaan verwerven”, vertelt Job Posner, woordvoerder namens OCS. ,,Maar dan moeten we wel een alternatief bieden voor de huidige huurders.”

Op de bewuste plek is nu een gebouw ingetekend dat drie keer zo groot is als het huidige pand, een plek waar wonen en werken zouden moeten samengaan.

OCS verwacht geen problemen als het moment daar is dat men samen met de gemeente Schiedam, want er rust erfpacht op de panden, om de tafel gaat om tot concrete afspraken te komen. ,,Een bedrijf als M7 Real Estate is altijd op zoek naar slechte leegstaande panden die zij aankopen en opknappen om ze te verhuren en vervolgens te verkopen. Dat is hun handel, daar verdienen ze hun geld mee”, aldus Posner. M7 Real Estate kon gisteren niet reageren op het voornemen, wil dat op een later moment wel doen.

Over een naam voor de nieuwe wijk die een soort verbindende rol tussen de Spaanse Polder en de wijk Oost moet gaan vormen, moet nog worden nagedacht. ,,De wijk moet onderdeel van de stad worden en geen enclave”, aldus projectdirecteur Lydia Buist. ,,Ook al komen er naast woningen ook voorzieningen als een supermarkt, wasserette, sportschool, pakketafhaalpunt en kinderopvang.” Bron: ad.nl 17-1-20