Rotterdam: Sloop van 52 woningen voor nieuwbouw Carnisse Poort

10 april 2019 09:48 uur

Om de Rotterdamse wijk Carnisse beter aan te laten sluiten op het Zuidplein, wordt middenin twee woonblokken een doorbraak gemaakt. Daarvoor moeten 52 woningen worden gesloopt. De bewoners worden deze week daarvan op de hoogte gesteld.

Carnisse Poort heet het project waarmee de gemeente Rotterdam de wijk Carnisse wil laten meeprofiteren van de grootscheepse vernieuwing  op en rond het Zuidplein. In het kader van de plannen Hart van Zuid is al een zwembad neergezet en wordt nu gebouwd aan een theater en een extra zaal voor Ahoy. Later wordt het busstation verplaatst en volgen een uitbreiding van winkelcentrum Zuidplein, een hotel en een bioscoop.

Het zijn grote ontwikkelingen waar Carnisse nu onvoldoende van profiteert, zegt bouwwethouder Bas Kurvers. ,,Bewoners lopen tegen een fysieke barrière aan. De woonblokken aan de Goereesestraat en de Van Swietenlaan staan de ontwikkelingen letterlijk in de weg”, zegt hij. De wethouder verwacht veel van een nieuwe oost-west verbinding voor wandelaars en fietsers. ,,Daardoor lopen bewoners straks eerder naar de bibliotheek of het theater.”

De hoogte in

De Carnisse Poort behelst niet alleen sloop van 52 woningen, maar ook nieuwbouw van een even groot aantal appartementen. Om toch plaats voor de doorbraak te maken, gaat de nieuwbouw dan ook de hoogte in. Carnisse Poort wordt een torentje van tien of elf verdiepingen, met daarin enkel duurdere woningen. Bron: 9-4-19 Lees verder>>>>