Rotterdam: belangrijke mijlpaal krediet voor maastunnel

20 september 2015 07:12 uur

Donderdag 17 september heeft de gemeenteraad besloten om een krediet toe te kennen van €262 mln. Dit voor de renovatie en restauratie van de Maastunnel (zomer 2017-zomer 2019). De renovatie is noodzakelijk omdat in 2011 is geconstateerd dat het beton door de jaren is aangetast. Daarnaast moet de tunnel in mei 2019 voldoen aan de wet- en regelgeving voor veiligheid in tunnels.
Na de renovatie zal de tunnel weer decennialang mee kunnen als  de meest gebruikte binnenstedelijke oeververbinding van Rotterdam en voldoen aan alle geldende veiligheidseisen.

Maastunnel in beeld
De renovatie en restauratie van het rijksmonument Maastunnel (zomer 2017 – zomer 2019) zal niet onopgemerkt aan de stad voorbij gaan. Gedurende meer dan twee jaar is er maar één tunnelbuis beschikbaar voor het autoverkeer. Die wordt gebruikt voor het autoverkeer van zuid naar noord. Want het Erasmus MC moet altijd bereikbaar zijn voor spoedtransporten. Er wordt alles aan gedaan om de hinder voor bewoners en ondernemers zo beperkt mogelijk te houden. Toch is een zekere mate van hinder onvermijdelijk, maar samen komen we er wel uit. Bron: gemeente Rotterdam 18-09-2015. Lees verder>>>>